Úterý 30. 4.

Dneska už nám neprší, dokonce vysvitlo sluníčko, ale pořád ještě není úplně teplo. Jako služba jsem dostala za úkol napsat o dnešním dni a co se v něm děje. Tak se na to podíváme. První ateliér - Kdo přežije Bohnice (mimořádné události) si včera rozdělil témata různých mimořádných událostí a stanovili si společné cíle. Jako jeden z společných cílů je kvíz pro ostatní studenty, druhý cíl je sehrání modelové situace. Jak se s tím studenti vypořádají? Na to si musíme ještě týden počkat :-). Každý student si vybral své téma, ke kterému si vyhledá informace a vymyslí 5 otázek. Otázky se potom sjednotí a vznikne z toho zmiňovaný kvíz. Studentka Bára si vybrala, jak se chovat při povodních. Domča má úniky plynů a dalších nebezpečných chemických látek. Jenda rozpracuje chování při teroristických útocích a jiných vojenských napadení. Pavel si vybral havárie jaderné elektrárny. ,,Ještě jsem si k tomu vybral, co se děje, když spadne výtah.” říká Pavel. No je na co se těšit! Náš školní pejsek Flíček leží pod stolem a na všechny dohlíží.
Druhý ateliér, který probíhá, nese název Politické režimy - the talkshow. Každý student si během velikonočních prázdnin vybral, jakou zemi chce reprezentovat ve společné talkshow, a poví nám něco o politice dané země. To je společný cíl. Studenti si také vybírají individuální cíle, aby zjišťovali co je zajímá. Každý svou zemi rozpracuje a vyhledá si informace např. státní zřízení a cenzuru, počet obyvatel a rozlohu, měnu a vlajku, vyspělost hospodářství, cestování do země a ven, nebo také co se o dané zemi povídá a jak vychází se zbytkem světa. Studentka Niky si vybrala Českou republiku, Eliška má Severní Koreu, Vicky má Čínu, Johanka Rusko a Adélka si vybrala USA. Dneska se tento ateliér kouká na německý film Good bye, Lenin! (2003) o komunistickém Německu. Po skončení filmu si o něm popovídají a pak se každý vrhne na psaní přehledu své země. Eliška říká: ,,film byl fakt zajímavej, líbil se mi jeho modrej trabant.”
V ateliéru jsou zapsaní také naši studenti, Vláďa a Kuba, ale ti se vydali v rámci účasti na tvorbě Pražského mediálního domu, do Liberce na mediální camp s ostatními účastníky z pražských škol. Je to takový stmelovací zájezd na 5 dní a probírání celého konceptu vlastního webového zpravodajství. Doufáme, že si ho kluci užijou!

Tak a teď už nás čeká jen angličtina s Maxem a kurz Odrazy dramatu! Tak se hezky mějte a nezapomeňte, že máme vyhlášeno DRUHÉ KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK na 14. a 22. května!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Konference alternativních škol Frýdek-Místek

Pondělí 29.4. aneb Jak po přijímačkách?